Over Bas Sprengers

Interim ManagerCoach en  Adviseur

Profiel:

De rode draad is voor mij: aandacht voor mensen, aandacht voor kwaliteit. Of dat nu in een rol is als directeur, als coach of als adviseur. Ik heb een brede achtergrond en een veelzijdige professionele ervaring. Ik ben mijn carrière begonnen als ambachtsman en ontdekte al doende dat kennis, volharding en vaardigheid voorwaardelijk zijn voor resultaat. Daarna studeerde ik biologie, een studie waarin ik leerde waar te nemen en kritisch te analyseren. Aansluitend stond ik voor de klas, werkte ik als beleidsbioloog in ‘public affairs’ en deed ik mijn eerste leidinggevende ervaring op. Sinds 2002 werk ik als organisatieadviseur; ik schoolde mij in coaching, in leiderschap en verdiepte mij in bedrijfsvoering.

Het merendeel van mijn interim- en adviesopdrachten komt uit de publieke sector en van non-profitorganisaties. Dat neemt niet weg dat ik zo af en toe ook graag uitstapjes maak naar het bedrijfsleven.

Mijn talenten: visievorming; leermeesterschap; verbindend leiderschap.

Mijn klanten zeggen over mij:

  • “Je maakt snel en gemakkelijk contact en met jouw enthousiasme motiveer je anderen om hun talenten tot bloei te brengen”.
  • “Bas is echt een mensen-mens, hij is zeer toegankelijk, ongeacht zijn rol in de organisatie”.
  • “Jij weet verbinding te creëren daar waar anderen allang waren afgehaakt”.
  • “Als interimmer behoudt Bas zijn autonomie. Hij zegt waar het op staat, kan dan ook confronterend zijn, maar hij blijft te allen tijde respectvol. Dat maakt hem effectief in het bereiken van het gewenste resultaat”.
  • “Bas is echt een supercoach! Hij leerde mij mijn grenzen te verkennen om ze daarna te verleggen”.
  • “Dank zij jou bestaat deze directie nog. Jij wist hoe jij ons uit de vertrouwenscrisis overeind kon trekken”.

Bas privé

Werk en privé zijn bij mij nauwelijks gescheiden. Ik sta lerend in mijn leven, ik ken de kracht van mijn enthousiasme en ik houd ervan om mijn ervaring en kennis te delen. Ik wandel graag en veel, samen met anderen en dan veelal in gesprek, dan wel alleen en contemplatief. Sinds mijn jeugd ben ik imker en tuinier, ik geniet van mijn huiselijke kring, ik lees graag en schrijf af en toe een blog.